Feltölt - Inspirál - Erőt ad

SculptU

SculptU

Mozogj és töltődj fel strandolás közben is! Beach Yin is IN.

2017. július 14. - sculpt_u

A Yin jógáról és csodás hatásairól már többször is írtam, mert valóban nagyon intenzív stresszoldó, nyugtató, nyújtó stb. módszer. Ha érdekel az alapokat bemutató, ismerkedős cikk akkor itt megtalálod.  

img_7157.jpg

A mai Beach Yin epizódunk arról fog szólni, hogy mennyire könnyen végezhetjük a gyakorlatokat, akár a parton is, nyaralás közben. Tudom, hogy sokan vagyunk mozgás mániások és akár 1-2 nap kihagyás is megvisel minket. Most egy olyan karibi fotósorozatot kaptam, ami bebizonyítja, hogy lazulás, olvasgatás közben is nyújthatunk (méghozzá hatékonyan és intenzíven), anélkül, hogy elmozdulnánk a törölközőnkről.

Szfinx/ Fóka

Feküdj hasra és könyökölj fel. A könyökök pont a váll alatt legyenek. A tenyereddel és a lábfejeddel nyomd a talajt, miközben húzd ki magad amennyire lehet, emeld ki a mellkast, ne ess be a vállaid közé. Ha elég laza a derék pár perc után feltolhatod magad teljesen, Fóka pózba.

img_7123.jpg

img_7168.jpg

Erőteljesen stimulálja a keresztcsonti és a lumbális gerincszakaszt. Fóka pózban nyúlnak a hasizmok is.

Banán

Savasanából (hanyatt fekvés) nyújtózz felfelé vállszélességben a karokkal, majd fog meg az ellentétes könyöködet, lazítsd a karokat. Majd közelítsd a bal könyököd a bal lábadhoz. Formázz egy fekvő „C” betűt, egy banánt, csak addig vidd a hajlítást, amíg a derekadnak ez kényelmes, és bele tudsz lazulni. Tényleg engedd el a vállakat is és simítsd a nyakat is a talajra. Lélegezd át a bordakosarat és az egész jobb oldalt nyújtsd meg.

img_7125.jpg

Nyújtj a test teljes oldalát, a karokat, a ferde hasizmot és a bordák közötti izmokat.

Galamb

Négykézláb állásból hozzuk előre a jobb lábat a kezek közé (jobb térd a, a jobb csuklót érinti), a bal láb hátranyújtva pihen. A jobb sarok a bal csípőt érinti (minél távolabb lesz a sarok a csípőtől annál nehezebb). Kilégzéssel a kéz segítségével ráfekszünk a behajlított jobb lábra, szerencsés esetben a homlok a talajt érinti. Maradjunk így olyan hosszan, ameddig csak szükségét érezzük, aztán ismételjük meg a gyakorlatot a másik oldalra is.

img_7147.jpg

Erőteljes csípőnyitás, négyfejű combizom nyújtás.

 

Cipőfűző

Ülj le a talajra, majd hajlítsd be a térdeket és húzd fel a lábakat. Csúsztasd a bal lábad a jobb térd alatt, hogy a lábfejed külső részre egészen a bal csípőd mellé érjen. Majd tedd a jobb térded a balra, a jobb külső lábfejed a jobb csípő mellé csúsztasd. A lábfejek legyenek egyenlő távolságra a csípőtől, valószínűleg a jobb lábat kell majd közelebb igazítani. Az ülőgumókra egyformán terhelj, mindkettő a talajon marad. (A pózba máshogy is bele lehet menni, de figyelj a térdeidre.)

img_7134.jpg

Személyes és egyben gyilkos kedvencem. Végtelenül kellemetlen, ám jótékony csípőnyitó póz.

Hernyó

Nyújtott ülésben helyezkedj el. Majd domború háttal hajolj előre, közelítsd a felső tested a lábakhoz. Ne húzd magad! Hagyd, hogy a gravitáció végezze a dolgát.

img_7169.jpg

Nyújtja a combhajlító izmot, összepréseli a gyomrot, masszírozza a belső szerveket, segít a potencia zavarokon, stimulálja a petefészket és a veséket is. Kiváló gyakorlat emésztési problémák esetén.

Remélem sok lelkes strand jógival találkozom a Balcsinál is! 

Köszönet a képekért Jakab Adrinak, illetve az @Amasole jógastúdiónak, ahol a Yin jógát nemcsak az órákon, hanem az oktató képzéseken  is kipróbálhatod. Én már megtettem :)).

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sculpt-u.blog.hu/api/trackback/id/tr2112655099

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása