Feltölt - Inspirál - Erőt ad

SculptU

SculptU

Öt pilates gyakorlat a hosszú, szálkás izmokért.

2017. július 06. - sculpt_u
Horváth Adrienne az Operaház balerinájaként ismerkedett meg a Pilatessel és jelenleg is a fiatal növendékeket edzi a Táncművészeti Egyetemen, így talán az egyik legautentikusabb Pilates oktató, akit ismerek.
Idén nyáron is rábíztam magam a bikini szezon előtti "szálkásító" hadműveletben...
img_3483.JPG
"Fontosnak tartom újra és újra kihangsúlyozni, hogy a koncentrált precíz munka segítségével érhetünk el gyorsabban eredményt. Az izomzatot teljes egészében munkára késztetjük, nem csak a felszini izomzatot, hanem a mélyen lévő izomzatot is és így érhetjük el pl.: a comb, derék körkerületének csökkenését, akár kilók leadása nélkül is. Nem beszélve arról, hogy nem csak egy külső tuning munkát vegzünk hanem erős, rugalmas szàlkás izomzatot kapunk a Pilates tecnika es gyakorlatainak elsajátításával . Számtalan gyakorlatot végezhetünk de nem csak a gyakorlat számít. A Titok a kivitelezésben rejlik. Íme egy kis ízelítő azoknak, akik feszes combokat és formás feneket szeretnének." 
1. Shoulder bridge
_dsc2086.jpg
A gyakorlat során a medicinlabdát használva tesszük próbára hátsó combizmunkat  és természetesen a hasizmainkat, mélyizmainkat is. Jó kis egyensúlyozós gyakorlat is egyben. 
2. Rocking
 
_dsc2601-edit.jpg
Amellett, hogy nyújtja a csipőnket, az előző gyakorlathoz hasonlóan megmozgatja a farizmokat és a hátsó combizmot. A gyakorlat komoly koncentrációt igényel, próbára teszi a hát hajlékonyságát és a vállizületeket is.


3. Circles
_dsc2611.jpg
Lábkörzést végzünk a levegőben lebegve, így komoly szerepet kapnak a hasizmok is a stabilizálásban, de mellette a farizmot, hátsó és belső combizot  is keményen dolgoztatjuk.

4.Knee stretches 
_dsc2603-edit.jpg
Ennél a gyakorlatnál az elülső combizmokat dolgoztatjuk, de a vállak izmainak is jut egy kis szerep. Az a szép a Pilatesben, hogy szinte minden gyakorlat komplex.
5. Bend end Stretch

 

_dsc2610.jpg
A Bend end Stretch gyakorlatnál szintén az elől lévő combizom van a főszerepben, illetve a karikával a belső combizmot is nagyszerűen megdolgoztatjuk.
Ne ijedj meg a kínzókamra hangulattól!
_dsc2615.jpg
A gyakorlatok nehéznek tűnnek (persze nyilván néhány látványosabbat kaptunk lencsevégre), de rengeteg olyan kezdő, középhaladó gyakorlat létezik, amit bárki könnyen végre tud hajtani. Biztos lehetsz benne, hogy már a folyamatos koncentrációtól is annyira elfáradsz és leizzadsz, mintha lefutottál volna 5 kilómétert a 40 fokban...A hatékonyság pedig maximális;)
Hajrá!

Horváth Adrienne

A bejegyzés trackback címe:

https://sculpt-u.blog.hu/api/trackback/id/tr3212583851

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

liveindreams 2017.07.15. 08:22:10

aha...bizti szuper gyakorlatok, csak kár, hogy egy komplett felszerelt edzőterem kell hozzájuk...:-(

Holo Qi (törölt) · http://elmenypark.net 2017.07.15. 08:22:12

Kedvet kaptam hozzá, aztán rájöttem, hogy nem vagyok nő.

Dorinda41 2017.07.15. 08:22:18

Tiszta, otthoni feeling. Ezekhez a gyakorlatokhoz egy igencsak jól felszerelt terem és egy profi oktató is kell. Anélkül komoly sérülésveszély áll fenn. Jobb lenne, ha ez is benne lenne a blogban.

sculpt_u 2017.07.15. 08:23:18

@liveindreams: Szia! Ez nem edzőterem, hanem egy Pilates terem:). Vagyis nem otthon végzem a gyakorlatokat, hanem eljárok kvázi "edzeni".

sculpt_u 2017.07.15. 08:24:09

@Dorinda41: Szia! Ez egy PIlates terem, olyan mint egy edzőterem csak mások a gépek. A bevezetőben pedig benne van, hogy egy nagyon gyakorlott oktatóval- HOrváth Adriennel. Természetesen kezdők nem ezekkel indítanak:)

liveindreams 2017.07.17. 16:55:01

Aha...szóval akkor "kezdők" ne álmodjanak szálkás izomzatról. Vagy megfizethető , netán ingyenes (otthoni) gyakorlásról (merthogy a pilates egyik lényeges eleme amúgy, hogy ha oktatóval elsajátítod a gyakorlatokat, utána otthon is végezheted). És ha valaki nem "kezdő"? Pl sportol, csak nem pilatest? Akkor is szegény kezdő csak? Mint a balettosok, gondolom. Szóval értem én a rekámot, csak ne álcázzuk már újságcikknek.

sculpt_u 2017.07.17. 17:03:54

@liveindreams: Szia! Őszintén nem nagyon értem a problémát:). A saját blogomon olyan helyekről és olyan oktatókról írok ahova/akikhez valóban járok. Nem fizetnek érte, sőt én fizetek azért, hogy oda járjak... ha a bemutatkozót olvastad itt vagy a facebookon, ez teljesen egyértelmű.
A képeken látszik, hogy vannak talajgyakorlatokhoz használt eszközök is, amiket kezdők is használhatnak (illetve mindenki eldöntheti, hogy talaj vagy gépi gyakorlatokat akar végezni). Én nem vagyok kezdő... kb. 2002 óta járok rendszeresen ugyanahhoz az oktatóhoz. Ezek a kedvenc gyakorlataim (többek között), amelyek valóban hatékonyak és jómagam preferálom a gépet. De mindenki olyan oktatót és termet választ, amilyet akar. Minden szinthez és edzettséghez tartoznak talaj és gépi gyakorlatok is. Üdv: Zsuzsi
süti beállítások módosítása