Feltölt - Inspirál - Erőt ad

SculptU

SculptU

Jóga férfiaknak, avagy Hot Power ha mered!

2016. november 30. - sculpt_u

Pár hét kihagyás után végre újra odaértem egy hot power órára, ami az egyik legdurvább jóga, amit valaha próbáltam (néha talán egy hot ashtanga felülmúlja, talán...:)).

Csütörtökönként 18:30-kor indul az a forró kiképzés, amit Zoli tart (legalábbis ott, ahova én járok, mert ezt több helyen kipróbálhatjátok). Szóval Zoli nem szűkölködik energiában, mégis olyan nyugalmas gyilkosnak nevezném, aki szemrebbenés nélkül végez ki 150 Chaturangaval (fekvőtámaszhoz hasonló ászanával), illetve annak különböző változataival. Természetesen 38-40 fok van, így az izzadás garantált.

Azt hiszem ez az a jóga, amit viszonylag jó kondiban lévő, de merev izomzattal rendelkező férfiaknak javasolnék.

A power jóga egy igazán dinamikus stílus, melyben az ászanák egymásba fonódva alkotják a végtelen gyakorlatsort. Nem napjaink újdonságáról beszélünk, hiszen Amerikában már az 1990-es évek közepétől népszerű volt ez a mozgásforma, mely az Ashtanga módszert ötvözi a Vinyasa jóga elemeivel.

yoga-uomo.jpg

Kép forrás: http://www.lartedivivere.it/yoga/yoga-per-uomini.php - BrandonSmitty

Erősítő, szálkásító gyakorlás, így a jógával szemben szkeptikus férfiak is bátran kipróbálhatják. Intenzitása révén a fizikai állóképességet is javítja, illetve meleggel kombinálva, a gyakorlatsor, kivül és belül (mentálisan) is méregteleníti a szervezetet. Erősíti a koncentrációs képességet, vagyis összességében mondhatjuk, hogy magában foglalja a Hatha jóga összes jótékony, élettani és mentális hatását.  Leginkább a kar, mély hátizmok, comb- és hasizmok fejlesztésére fókuszál, így ebből a szempontból sem lehet csalódás a férfiaknak.

A hot power jóga stílusát nagyban meghatározza az oktató személye, így az órák különbözhetnek egymástól, de minden esetben kemény munkára és masszív izzadásra számíthatsz, miközben fiatalodunk és szépülünk.

Mi kell még?:))

 

Hot Power tipp: Amasole Jóga Római - csütörtök -18:30

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sculpt-u.blog.hu/api/trackback/id/tr5712008002

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása