Feltölt - Inspirál - Erőt ad

SculptU

SculptU

Szivárvány pizza répából.

2016. október 17. - sculpt_u

Kedvenc low carb vacsim, a gyorsan elkészíthető répa pizza.

Mitől répa? Hogy a "tésztája" répából van...

img_5888.JPG

Nézzük a receptet!

4 közepes répa

10 dkg mozzarella

1 nagy/ 2 kisebb tojás

só, bors

+ feltét, amit csak akarsz

A répát megpucoljuk és lereszeljük a sajttal együtt. Miután összekevertük őket, belekeverjük a tojás(oka)t is. A masszát ízlés szerint fűszerezzük. Jómagam csak sót, borsot teszek bele (ezeket is mértékkel) esetleg egy kis fokhagymát ízesítésül. Sütőpapíron, nagyjából fél centi vastagon szétterítjük a répás egyveleget, és előmelegített sütőben 20 percig sütjük.

Így néz ki nyersen. Figyelj, hogy a tojás mindent befedjen és egy ropogós alapot kapjunk sütés után!

fullsizerender.jpg

Hogy színes legyen az estém, most zöldségeket pakolok az alapra, így a hatás szivárványosan vidám lesz:). A zöldégek alá fűszeres tejfölt is kenhetünk.

fullsizerender_1.jpg

img_5891.JPG

Nincs benne liszt és mégis isteni. Zöldségek helyett sonkát, szalámit stb. is választhatsz feltétnek, még akkor is jobban jársz, mint a normál pizzákkal. A pasid valószínűleg jobban fogja értékelni ezt, az utóbbi verziót:).  A feltéttel még 5 percig sütjük.

Variációs lehetőség, hogy az alap nem répa, hanem karfiol. Ilyenkor a karfiolt mikróban kicsit "előfőzzük", utána minden ugyanaz. A répánál ilyesmire nincsen szükség, isteni ropogós lesz.

Tádááám

fullsizerenderg.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://sculpt-u.blog.hu/api/trackback/id/tr4411807175

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása