Kedvenc low carb vacsim, a gyorsan elkészíthető répa pizza.
Mitől répa? Hogy a "tésztája" répából van...
Nézzük a receptet!
4 közepes répa
10 dkg mozzarella
1 nagy/ 2 kisebb tojás
só, bors
+ feltét, amit csak akarsz
A répát megpucoljuk és lereszeljük a sajttal együtt. Miután összekevertük őket, belekeverjük a tojás(oka)t is. A masszát ízlés szerint fűszerezzük. Jómagam csak sót, borsot teszek bele (ezeket is mértékkel) esetleg egy kis fokhagymát ízesítésül. Sütőpapíron, nagyjából fél centi vastagon szétterítjük a répás egyveleget, és előmelegített sütőben 20 percig sütjük.
Így néz ki nyersen. Figyelj, hogy a tojás mindent befedjen és egy ropogós alapot kapjunk sütés után!
Hogy színes legyen az estém, most zöldségeket pakolok az alapra, így a hatás szivárványosan vidám lesz:). A zöldégek alá fűszeres tejfölt is kenhetünk.
Nincs benne liszt és mégis isteni. Zöldségek helyett sonkát, szalámit stb. is választhatsz feltétnek, még akkor is jobban jársz, mint a normál pizzákkal. A pasid valószínűleg jobban fogja értékelni ezt, az utóbbi verziót:). A feltéttel még 5 percig sütjük.
Variációs lehetőség, hogy az alap nem répa, hanem karfiol. Ilyenkor a karfiolt mikróban kicsit "előfőzzük", utána minden ugyanaz. A répánál ilyesmire nincsen szükség, isteni ropogós lesz.
Tádááám