Feltölt - Inspirál - Erőt ad

SculptU

SculptU

Olajozz okosan, avagy növényi olajat a bőrnek!

2016. december 19. - sculpt_u

A boltok polcait elárasztották a különböző selymes és illatos, bőrtápláló olajok, amelyek folyamatosan vásárlásra csábítanak, mégis kicsit meg vagyok zavarodva, mert a különböző natúr kozmetikai márkák képviselőitől mást és mást hallok az olajokkal kapcsolatban. Egyesek szerint valójában szárít, mások azt mondják csak helyesen kell használni őket és máris csodákat tesznek.img_7855.JPG

 

Így aztán kerestem egy szakértőt, méghozzá felkutattam a kedvenc fluidom gyártóját (Horváth Esztert, a Dandelion kozmetikumok megálmodóját) és feltettem neki pár kérdést, hogy egyszer és mindenkorra eloszlassuk az "olaj mítoszokat" mindenki fejéből.

img_7856.JPGMit lehet tudni a növényi olajokról? Hatékonyak vagy sem? Milyen bőrtípusra ajánlod őket?

 

A növényi olajak nagyon értékesek a bőr számára, mivel biokémiai felépítésük hasonló az emberi bőr zsíranyagáéhoz. Ezeket az olajokat minden életkorban és minden bőrtípusra alkalmazhatjuk, de ehhez persze ismerni kell a különböző olajak megfelelő tulajdonságait.

A legérzékenyebb bőrű csecsemőknek, kisbabáknak készült kozmetikai készítményekben is megtalálhatóak az olajak, sőt önmagukban is alkalmazhatjuk őket. Ilyen érzékeny bőrök ápolására leginkább a mandulaolajat javasolnám, de akár a zsíros bőr kezelésére is kiváló olajokat válogathatunk össze.

img_7857.JPG

Tévhit, miszerint a zsíros bőrt vadul szárító készítményekkel kell bombázni, hiszen ilyenkor a bőr, saját maga is védekezésbe lendül, és oltalmazva önmagát, további zsírosodásba kezd. Ilyen esetben például jól alkalmazható a szőlőmag-olaj, pici fekete-kömény, borágó olaj. A növényi olajakkal könnyedén tudjuk táplálni, feszesíteni is a bőrt. Ebben az esetben, nélkülözhetetlen, pl. az argán olaj, vadrózsa olaj.

 

Hogyan használjuk az olajokat?

 

Az olajak használatánál nagyon fontos és elengedhetetlen szabály, hogy nedves bőrre használjuk őket!

 

Ha nem így teszünk, éppen ellenkező hatást válthatunk ki, és szárítani kezdik bőrünket! A bőr nedvesítésére használhatunk akár virágvizeket is, de természetesen az is tökéletes, ha megmossuk, benedvesítjük az arcunkat.

img_7858.JPG

 

Az én nagy kedvencem, aminek kapcsán megtaláltalak, az argán fluid, ami egy illatos, viszonylag testes arcápoló. Kizárólag éjszaka használom, leginkább az ilyen hideg téli napok végén és reggelre tényleg, látványosan feltölti az arcomat.

Mit lehet tudni a termékedről?

 

14289769_2089182661306216_8096455877711592909_o.jpg

 

Az argán fluid 50% argán olajat tartalmaz, mellette vadrózsa olajat, sárgabarackmag olajat, gránátalmamag-olajat…stb. Mindent nem árulhak el:). A finom illatát bergaptén mentes bergamott olaj és ilang-ilang biztosítja. Alapvetően érett bőrre ajánlom, de nyugodtan használhatjuk fiatalabb korban is, leginkább éjszaka.

 

Olajozzunk helyesen és ragyogjunk!

 

csillagzsuzsi_ragyogas.jpg

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sculpt-u.blog.hu/api/trackback/id/tr8012057849

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása