Feltölt - Inspirál - Erőt ad

SculptU

SculptU

Növeld a libidódat Yin jóga pózokkal

2016. szeptember 12. - sculpt_u

Észrevetted már, hogy a stressz csökkenti a libidot? Teljesen leszívva érzed magad a nap végére és csak úgy kavarognak a gondolatok a fejedben? Azt érzed, hogy legszívesebben állva elaludnál, mint sem, hogy a pároddal hancúrozgassál? Ha néha veled is megesik, hogy a vágy nem úgy tombol benned ahogy szeretnéd, akkor érdemes elolvasnod Jakab Adri cikkét, melyben néhány élénkítő gyakorlatot is bemutat az energikus hétköznapokért. 

A szexuális vágy és működése az egészséges keringési rendszer és a teljes mentális és fizikális egészség függvénye. Abban az esetben, ha a bennünket érő stresszt nem kezeljük, megnövekszik a kortizol és az adrenalin szintje a szervezetünkben, mely csökkenti a nemi hormonokat.

 Számos kutatás igazolja, hogy a jóga csökkenti a kortizol hormon termelését, hozzájárulva a nyugodt elmeállapothoz.

A jóga rendszeres gyakorlásával nem csak a keringési rendszerünket tartjuk egészségesen, de csökkenti a stresszt, endorfint (örömhormont) termel, nyugodtabb elmét és fiatalabb testet eredményez, pozitívan befolyásolja a nemi hormonok termelődését és a libidót.

 Elég pár percet reggel a jóga jótékony gyakorlataira szentelni annak érdekében, hogy könnyedén leperegjenek rólad mások negatív érzelmei és feltöltsd magad energiával. Nem kell többé a kávétól várnod a reggeli kirobbanó energiáidat, és a napi kihívásokkal is könnyedén megbírkózol majd.

 

Kezd váltott orrlyukas légzéssel

 

csillagzsuzsi_suel_kicsi1.jpg

Kényelmes ülő helyzetben helyezd a jobb mutató és középső ujjad a homlokközpontodra, kilégzés után fogd be a hüvelykujjaddal a jobb orrlyukadat, és lélegezz be a balon, zárd le a gyűrűsujjaddal a bal orrlyukat, és kilégzés a jobbon. Majd belégzés a jobbon, kilégzés a balon. Így folytasd 9 körig.

Ez harmonizálja a vegetatív idegrendszer működését, és a légzésed figyelése által eszedbe sem fognak jutni a napi teendők.

 Csecsemőpóz

csillagzsuzsi_suel_kicsi13.jpg

 

 Térdelő ülésből fektesd rá a felsőtested a combodra, karok a test mellett, homlok a talajon, ha nem ér le tegyél párnát alá, hogy a nyakad is megpihenhessen. Lélegezz mélyeket, és egyenletesen. Maradj így 21 lassú légzésig mozdulatlanul.

 Lógás

csillagzsuzsi_suel_kicsi7.jpg

Térdelőülésből támaszkodj meg a térdek előtt a talajon, emeld a mendencédet, lábujjhegyre emelkedve gördülj rá a talpadra,  törekedj a medencéddel a magasba, és ellentétes könyökfogással kényelmesebb legyen a combhajlító izmodnak. Mély légzésekkel érezd, ahogy kitárul a bordakosár, tartsd 9 lassú légzésig.

Guggolás

 Támaszkodj meg magad előtt a talajon, behajlítva a térded engedd le a medencédet a két láb közé. A lábfejek a térddel egy irányba nézzenek. Zárd össze a tenyereket a mellkas előtt, de ha fáj a térded támaszkodj a tenyereden magad előtt a talajon.

 Ha intenzív volt a napod, ismételd el este is!

 

Jakab Adrienn
Yin jóga oktató
Amasolejoga.hu

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sculpt-u.blog.hu/api/trackback/id/tr3011700555

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása